thephotojournal.blogg.se

2013-10-03
21:20:05

Australien + surfa = <3
Jag vill lära mig att surfa.
När vi för ett år sen åkte till Los Angeles surfade vi en enda timme i vågorna på Venice beach - genast älskade jag det, det var så kul att åka med vågorna och försöka att ställa sig upp. Oftast föll man ner i saltvattnet.
Men när man lyckades - det var en underbar känsla!
Problemet är att det inte finns så stora vågor i Sverige.
Ibland drömmer jag mig bort till en vacker strand där jag surfar igen. Jag har någon med mig, min syster. Hon älskar också att surfa. Det är bara vi två där på stranden. Och vi kan surfa så bra. Men bara i drömmen. I verkligheten är vi fortfarande rätt så dåliga på brädan. Och där kommer problem nummer två - hur ska vi lära oss att surfa om vi inte kan öva?
Då såg jag tävlingen som http://www.momondo.se ordnar (tävlingssidan: http://blogg.se/momondo/) där man kunde vinna en drömresa vart som helst på jordklotet. Jag tänkte, why not, och satte mig ner för att skriva. Det enda kravet jag har på mitt resmål är egentligen bara att man ska kunna surfa, eller rättare sagt, att det ska finnas någon möjlighet att lära sig att surfa.
Då kom jag på ett land som jag länge velat besöka - Australien. Och i Australien kan man surfa! Jag letade runt på nätet och såg att det finns till och med dagskurser i surfning där man på morgonen åker från Sydney till en strand som ska vara väldigt tom på folk, och kommer tillbaka på kvällen efter en hel dag med surfing. 
DIT VILL JAG! var min första tanke.
Så finns det en sån massa vacker natur i Australien. Jag älskar vacker natur, jag vet inte varför, jag bara älskar det. Jag älskar att bara sitta bland allt det gröna och bara njuta. Runt Sydney finns det öar, "walking tracks" och naturparker. Jag skulle nog kunna gå runt där i evigheter och beundra härligheten.
 
Så om jag skulle åka iväg på min drömresa skulle det bli till Sydney, Australien, med min bästa käraste syster. Vi skulle bara surfa, surfa, bada, shoppa, surfa, gå i naturen, titta på solnedgången och surfa lite till. Och aldrig vilja åka därifrån.
That would be a dream come true.
 

// Bella