thephotojournal.blogg.se

2013-09-12
15:46:14

Chocklad- & pepparmintsbitar
Kakan till bokklubben är klar! 
 
Här är receptet:
50g smör, plus extra till formen
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 dl florsocker
12 msk varmt vatten (alldeles för mycket, jag har bara 2 msk)
1/2 tsk pepparmintsessens
2 tsk grön hushållsfärg (kan uteslutas)
175g mörk bakchoklad, i bitar
 
Förvärm ungnen till 175 C. Smöra lätt en 30x20cm stor form med kant (jag använder en rund form). Vispa smör och socker ljust och luftigt i en stor skål. Rör ner mjölet och rör om tills en sammanhängande deg bildas.
Knåda tills degen blir smidig, tryck ut den i formen och pricka ytan med en gaffel. Grädda i 10-15 minuter (12 brukar jag ha), eller tills den fått lite färg och knappt känns fast. Låt svalna i formen.
Sikta ner florsockret i en skål. Tillsätt vattnet, lite i taget, och sedan pepparmintsessensen och eventuell hushållsfärg. Bred glasyren över kakan, låt sedan stelna.
Smält chokladen i en eldfast skål över vattenbad, vattnet i kastrullen ska bara sjuda. Bred chokladen över glasyren, låt sedan stelna på nytt. Skär i bitar före servering.
 
Ur: 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
 
 
Resultatet xP Lite kladdigt, men supergott! Problemet är att när man ska hälla den heta chokladen över den kalla glasyren så smälter glasyren och blir en enda stor geggamoja. Det hjälper inte att försöka vara snabb, det slutar ändå med att du inte hinner täcka över hela glasyren. Mer choklad skulle kanske kunna hjälpa :3 Måste testa det nästa gång.
Jag dekorerade kakan med små silver- och guldkulor. Lite personlig touch måste man bara ha.
 

// Bella
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: